ביופידבק לטיפול בהפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

06/11/2006 | 11:09 | מאת: אורנית

בני בגיל 8 אובחן עם adhd והמליצו לי על טיפול קוגנטיבי התנהגותי עם ביופידבק. אני מנסה לקרוא חומר בנושא אשמח לדעתך .

אורנית שלום רב, ברשותך אציין כי יש לי נסיון אישי רב בתחום זה. למיטב נסיוני, ביופידבק הינו תהליך טיפולי יעיל מאוד. אימון נוירוקוגניטיבי הינו תחום קרוב לכך, מודרני יותר, וגם הוא יעיל מאוד. הייתרון הגדול של אימונים / טיפולים אלו: הם בונים את היכולות של הילד המטופל ומקנים לו כלי למידה וריכוז שיעזרו לו לכל אורך שנות לימודיו. החסרון: התהליך הדרגתי, התוצאות מתחילות להראות לעיין לאחר כמה חודשי טיפול לפחות. חשוב לבצע את האימונים בתחומים אלו בנוכחות מאמנ/ת מקצועי/ת ומנוסה. עבודה עצמית בבית נותנת תוצאות פחות טובות. הפורום עומד לרשותך בכל מקרה של שאלות נוספות. נשמח לשמוע על התקדמותכם. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה