ניתוח החלפת ברך

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

13/11/2006 | 18:56 | מאת: מירית

לחמותי כאבים קשים בברך ונמסר לה ע"י אורטופד שהברך שחוקה לגמרי ומומלץ לעשות ניתוח החלפת ברך. אבקש לדעת מה הסיכונים ומה הסיכויים בניתוח כאמור והאם יש טיפוליים חלופיים אשר הוכחו כיעילים (הציעו לה גם לנסות זריקות אך נמסר לה כי סיכויי הריפוי בדרך זו נמוכים. האמנם?) תודה מראש על תשובתך

14/11/2006 | 09:45 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

שלום מירית יפה שאת דואגת לחמותך במידה והברך "מקולקלת" עד כדי שהומלץ ניתוח, זריקות לחידוש הסחוס " כרבולת" לא יועילו ניתן להזריק קורטיזון להקל לזמן מסויים אולם זה לא ייפתור את הבעיה. הניתוח מומלץ על מנת לפתור כאבים וחוסר יכולת ללכת יותר מכמה מטרים- לשיפור איכות חיים הסיכונים- זיהום סביב 2-3%, כשלון הניתוח, פגיעה בעצבים או כלי דם, פקקת ועוד ועוד בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית