האם כדאי לנתח?

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

13/11/2006 | 11:25 | מאת: דפנה

שלום ד"ר, בעלי בן 62, אובחן כחולה טרשת נפוצה לפני כמה שנים. לא מקבל תרופות מקובלות שנותנים לחולי טרשת נפוצה,מקבל אספירין ובקלוסל,יש לו נכות בפלג גוף שמאלי. מתקשה בהליכה ומזה כשנתיים הולך עם מקל. לאחרונה יש החמרה במצב יד שמאל . יש לו קונטרקטורה מאוד קשה, היד מאוד נוקשה כמעט שאי אפשר לישר אותה, היד נחלשה מאוד וכמעט שלא מתפקדת בכלל. הציעו לנו ניתוח ( הזרקת בטולניום לא תעזור במקרה שלו): הארכה של bicpsrbrachiclis וניתוק של brachioralilsh אני מקווה שכתבתי נכון. ובכן השאלה שלי מה ישפר הניתוח. האם היד כשתתישר אפשר יהיה גם להפעילאותה ואת האצבעות, מה הסיכונים?האם יכול משהו להפגע כיצד זה ישפיע על כל המערכת? ומה עם ההחלמה? תודה

14/11/2006 | 09:36 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

שלום קשה לי לחוות דיעה ללא בדיקה במצב מורכב כזה בכל אופן- הארכה של בייספס וניתוק של ברכיורדיאליס ייתנו למרפק להתיישר. כמה, איני יודע. יש בקונטרקטורה גם בעיה של מפרק נוקשה שאותו לא ייפתור הניתוח. כמה הוא משתמש ביד הזאת? האם יד ימין טובה מאוד? אופי המחלה הוא כזה של הדרדרות איטית והיא צפויה גם לאחר ניתוח. לגבי סיכונים- יש עצבים חשובים העוברים בסמוך ויכולים להפגע- ייגרם אז חוסר תחושה או שיתוק מוטורי. יש גם כלי דם גדולים לגבי האצבעות- אם יש קונטרטורה זמן רב, איני מאמין כי ניתן יהיה להגיע לטווח פונקציונלי שוב, המקרה מורכב. אני מציע להתייעץ עם ד"ר יפה מתל השומר

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית