ניטור בעיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

26/10/2009 | 16:06 | מאת: Ari Dan

שלום, לפני כשבועיים שאלתי בפורום את השאלה המפורטת מטה, לפני שאני מתחיל בפעילות ספורטיבית מתונה, קבעתי תור אצל אורתופד, ע"מ לנסות ולוודא שלא מדובר בבעיה שחמקה מעיני הרנטגן (כגון למשל בלט, שלא רואים ברנטגן) אך לפני כן אשמח לדעת את הדברים הבאים : 1. אילו בעיות פיזיות יכולות להיות קיימות, שלא ראו בצילום הרנטגן שעשו לי (תקין) ? 2. מה ניתן לראות ב CT בהקשר של הבעיה הנ"ל ? 3. מה ניתן לראות ב MRI בהקשר של הבעיה הנ"ל ? 4. מה לומר ולעשות ע"מ שהרופא ישלח אותי ל MRI ולא ל CT ? (שכידוע, לא ששים לשלוח, כסף...) תודה ! בן 30, משקל תקין, בריא, יושב מול מחשב במהלך רוב שעות היום, לא מתאמן במכון כושר, לא עושה ספורט באופן מסודר (בצעירותי התאמנתי בחדר כושן) מאז ומתמיד היו לי כאבי גב מידי פעם, לא משהו שמפיל אותי לקרשים, אבל כואב ומציק. הכאב הוא בעיקר בגב התחתון כאשר אני עומד במקום זמן רב (ואז כאשר מתחיל ללכת, הכאב מתפוגג) וכאשר אני מסתובב עם התינוקת על הידים, הכאבים עובדים להיות יותר בחלק האמצעי של הגב. לפני כשנה בוצע צילום רנטגן לגב, שבו רואים את עמוד השידרה מאמצע הגב ועד הסוף, הרופא אמר שהכל נראה תקין. אך למרות זאת, עדיין כואב כאשר אני עומד במקום למשך למעלה ממספר דקות, וכאשר אני מסתובב עם התינוקת (5 ק"ג) על הידיים. אשמח לדעת מה ניתן לעשות, הן מבחינה רפואית (בדיקות כלשהן), והן מבחינה אישית (תרגילים לחיזוק שרירי הגב ? פילאטיס ? ספורט ?), וגם לקבל טיפים כאלה ואחרים שעשויים לסייע. תודה.

השאלות שלך לא רלונטיות. רופאים מטפלים בבני אדם ולא בצילומים או בהדמייה אחרת. מה שקובע זה הבדיקה הקלינית ולא ממצאים של ההדמייה.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית