שבר בעצם הבריח

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

21/10/2009 | 11:51 | מאת: יעקב

שלום לפני כחודש שברתי את עצם הבריח בשליש האמצעי של העצם מתאונת אופניים. לפי הצילום יש לי תזוזה של כ-3 ס"מ והרופא אמר כי ייתכן שכדאי לעשות ניתוח. מה היתרונות והחסרונות של ניתוח? כרגע אני מרגיש שהמצב שלי משתפר מיום ליום אולם אני עדיין מסוגל להרים את היד עד לכ-30 מעלות מעל הכתף. תודה

ברוב המקרים שמדובר בשבר בעצם הבריח הטיפול הוא שמרני ולא דןרש ניתוח . יש מספר דברים שקובעים אם צריך ניתוח כמו הפרעה תפקודית , חוסר חיבור השבר חומרת השבר. בלי לבדוק אותך ולראת את הצילומים קשה לי להמליץ מה לעשות

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית