טיסה עם שבר בלסת

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

29/08/2009 | 03:37 | מאת: ניסן

ד"ר שלום. לפני יומיים חברי הותקף וכתוצאה מכך נשברה לו הלסת. האיזור נראה מאוד נפוח והוא עתיד לעבור ניתוח בימים הקרובים, היינו רוצים לדעת על אפשרות של הטסתו ארצה, וביצוע הניתוח בארץ. מחוות דעת מרופא מקומי הבנו שקיים סיכון לחבר לטוס עם הנפיחות בגלל קרישי דם העלולים להפתח. אנחנו לא יודעים אם לעבור את הניתוח כאן ולחזור לשיקום בארץ, או פשוט להחזיר את החבר לארץ ולעבור את כל התהליך עם משפחתו. הייתי רוצה לציין שאנחנו נמצאים באוסטרליה והטיסה מאוד ארוכה ולא ישירה,אוסטרליה-תאילנד (7 שעות) תאילנד-ישראל (7 שעות נוספות). האם לפי הבנתך הבחור מסכן את עצמו בחזרה לארץ? מה בדבר תהליך השיקום? האם עדיף לו לעבור אותו בארץ?

שברים בלסת מטופלים ע"י רופא פה ולסת ולא אורטופדים תתיעץ עם רופא פה ולסת.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית