נזק לכתף ?

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

09/11/2006 | 21:14 | מאת: עמית

בני עומד לפני גיוס ליחדה קרבית, לאחר תלונות על כאב (לא רצוף ) בכתף,בוצעה סריקת MRI ממצאים : " הלברום הקדמי התחתון הודגם מעוות עם כניסת חומר ניגוד וקיים רושם של שחיקה של הקצה הקדמי התחתון של הגלנואיד (בנקרט גרמי) בנוסף בחלל המפרק הודגם גוף חופשי בגודל 6.5 מ"מ בעל אות נמוך כנראה ממקור סחוסי, אין עדות לשבר ע"ש היל זקס" . (סוף ציטוט) ד"ר , לגבי כל האמור הוא סינית.. אנא הסבר קצר ממך + מהן המגבלות המומלצות במאמצים ביחידת שדה ( מובחרת) תודה

12/11/2006 | 09:17 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

שלום עמית הממצאים הנ"ל אופיינים לכתף לאחר פריקה שהוחזרה למקומה. האם אכן הייתה לבנך פריקת כתף? יכול להיות מצב של גמישות יתר עם תתי פריקות- "פריקות קטנות" שחוזרות ספונטנית. ניתן לבדוק זאת קלינית אצל אורטופד בכל מקרה- שירות קרבי דורש כתף חזקה ויציבה במידה ואכן קיימת אי יציבות כרונית, יכולה להופיעה פריקה. לא הייתי מגביל אותו מראש. בהצלחה

26/11/2006 | 19:16 | מאת: סאוסאן

לפני כ- 4.5 חודשים אמי (בת 73) , נפלה ונחבלה בכתף בוצע US ובסיכום נרשם " קרש שלם בצורת "ראש ערום" של גדי סופרה טפינטוס" אורטופד היפנה אותה לניתוח decompression AND rotator cuff repair מה הסיכונים הכרוכים בניתוח כזה והאם ישנם רופאים מומחים בתחום שכדאי לפנות אליהם

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית