כאב ברך ותוצאות CT

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

27/07/2009 | 20:39 | מאת: עליזה

ד"ר שלום אני בת 56 סובלת מספר חודשים מכאבים בברך לאחרונה פניתי לאורטופד וביצעתי צילום רנטגן מיפוי עצמות שהראה קליטה מוגברת באיזור הברך הכואבת וכן בדיקת סיטי האיבחון הסופי הינו אוסטאוכונדרומה אשמח לקבל הסבר על הנושא ע"פ אבחנת הרופא יש להיות במעקב בעוד חצי שנה הגידול אובחן כשפיר האם יש חשש שהגידול יתפתח לממאיר?? האם יש צורך לעבור ניתוח? בתודה מראש עליזה

אוסטאוכונדרומה הוא סוג של גידול שפיר שבאחוזים קטנים מהמקרים יכול "להתחלף" לגידול מסוכן לכן יש צורך להיות במעקב צמוד כל מספר חודשים אצל אורטופד אם יש חשש להוא נהפך לסרטן ממעיר צריך לנתח .

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית