שבר בעצם הבריח + ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

18/07/2009 | 19:07 | מאת: יצחק

ממצאי בדיקת CT של הכתף ימין במנח אקסיאלי עם שחזורים קורונלים וסגיטאלים: האינדיקציה שבר בקלביקולה הימנית. מודגם שבר בשליש האמצעי של הקלביקולה הימנית עם חוסר חיבור, סקלרוזיס של שולי השבר וזיזים. נראה צמצום המרחק בין הקלביקולה והקורקואיד על ידי זיז. המפרק האקרומיו-קלביקולרי והמפרק הגלנו-הומרלי תקינים. אי עצם מודגש בראש ההומרוס מימין. האם חייב לעשות ניתוח לאחר 8 חודשים, ואם כן מה הסיכויים ומה הסיכונים?

אתה לא חייב לבצע ניתוח - זה ניתוח לצורך שיפור איכות החיים ולא הצלת חיים. הכל שאלה של כמה אתה סובל. למרות הניתוח קיים סיכון קטן שהשבר לא יתחבר ותיד יש סיכון של זיהום

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית