חשד לקרע במיניסקוס - תוצאת MRI

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

15/07/2009 | 20:51 | מאת: עופר

שלום, הנני סטודנט בן 25, מזה כחצי שנה סובל מכאבי ברכיים חזקים (לאחר משחק כדורגל). מאחר וכל מאבקיי (עם קופת חולים כללית)במשך תקופה זו לאישור הבדיקה עלו בתוהו קיבלתי רק כעת את תוצאות MRI הבאות: הבדיקה נעשתה בפרוטוקול ברך, ללא זריקת גדוליניום. 1.עמדה תקינה של עצמות הברך עם עוצמת אות שמורה. 2. מבנה תקין של הסהרון המדיאלי. קרעים תוך מניסקאלים בכל חלקי הסהרון הלטרלי. כמו כן מודגמת ציסטה פארא מניסקאלית קטנה חיצונית לסהרון זה. 3.מבנה תקין של ה-ACL,PCL,MCL,LCL וגידי הפטלה והקוודריצפס. 4. מבנה תקין של המפרק הפטלו-פמורלי. 5. ריבוי מתון של נוזל סינוביאלי בעומק הגומה האינטר קונדילרית והפומרלית האחורית מאחורי הקונדיל הפמורלי המדיאלי וכן בין הקונדילים הפמורלים והטיביאליים. 6. ריבוי של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה פטרלית וברצסים הפארא פטלרים. מאחר ואני נמצא כעת בעיצומם של מבחנים חשובים באוניברסיטה (לאורך תקופה),ובנוסף מיותר לציין שאין בנמצא תורים קרובים לאורטופד, אני מבקש הסבר לתוצאות הבדיקה וכן את משמעותן , כלומר: מידת החומרה והסיכון הכרוך לאור העיכוב בגילוי הממצאים מחד ודחיית הטיפול מאידך. בתודה

הדבר החשוב הוא לא הממצא של הMRI אלה השליוב של הממצא עם הבדיקה הקלינית של הברך. רק כך יהיה אפשרי לקבוע עם הכאבים ברך הם מהקרע במניסקוס הלטרלי.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית