פגיעה בעצב וניתוח צווארי

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

01/11/2006 | 18:43 | מאת: עצוב

שלום , לפני כ 4 חודשים עברתי ניתוח קיבוע צווארי , לא היה לי שום כאב לפני הניתוח , אך ידיי ואצבעותיי נרדמו . והיה לי לחץ על חוט השדרה עם נזק בלתי הפיך . עכשיו 4 חודשים לאחר הניתוח עדיין ידי נירדמות לגמריי במיוחד בשכיבה , עד כדי פחד שהם לא יתעוררו . לפי דברי המנתח שלי זה קורה בגלל הנזק הבלתי הפיך שהיה לי בעצב . ואני שואל ,האם לא יכול להיות לי עוד נזק בגלל שידיי נירדמות עדיין ? ואולי יש לי חוץ מבעית הקיבוע מחלת עצב ? איך בודקים את זה ? האם ב mri היו רואים גם אם יש מחלת עצב ? הודה להסבר

02/11/2006 | 15:30 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

אני תמיד טוען שחשוב לתאם ציפיות לפני הניתוח ולא לאחריו כפי שאני מבין, מטרת הניתוח היתה למנוע נזק עתידי התחושה יכולה עדיין לחזור ביד, זה לוקח חודשים רבים כדי לאבחן מחלת העצב יש צורך בבדיקת EMG אם כי נדיר שיש את 2 המחלות ביחד

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית