פריקת ברך וניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

09/03/2009 | 22:28 | מאת: סולנג'

ביתי בת 16 מועמדת לניתוח בברך לאחר פריקות חוזרות של הפיקה לאחר יעוץ עם 2 אורטופדים התברר שיש לה פגיעה ברצועה ובסחוס.לכל רופא שיטה משלו לסוג התפרי ולהתאוששות. אחד אמר תפרים נספגים השני ההיפך ,רופא אחד אומר מיד יומיים לאחר הניתוח להתחיל פיזיוטרפיה השני אומר גבס ואסור לדרוך חודש וחצי מה דעתך הדרך הכי נכונה להתאוששות ומהם סוגי ההתפרים הממולצים? תודה רבה מראש

1) לסוג התפרים אין שום קשר לתוצאות הניתוח - זה עניין של נוחיות של החולה ורופא . 2) כמו בהרבה דברים ברפואה - ובתחומים אחרים- יש יותר מדרך אחת לבצע דבר מסויים ולקבל תוצאות טובות. בספרות הרפואית יש גיבוי לשתי השיטות- אם או בלי פיזיוטרפיה. שתייהם נכונות.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית