בעיית ברכיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

30/10/2006 | 23:36 | מאת: אריאל

שלום דוטור . עקב כאבי ברכיים באזור חיבור העצמות, נבדקתי ע"י אורטופד שמצא כי יש לי CMP+ רקרווטום של 10 מעלות לפחות דו"צ, רגישות פיקות ו GRINIDING חיובי (כל זה ללא צילום ברכיים אלא ע"י מישוש בלבד של האזור הכואב). רציתי לדעת מה פירוש כל המושגים שהזכרתי והאם ניתן על ידי מישוש בלבד להחליט את מידת הרקורווטום במעלות - ולא על ידי צילום? בצעתי פיזיוטרפיה (מכשירים חשמליים ותרגילים לחיזוק השרירים) ואני עדיין ממשיך לבצע התרגילים בביתי (כבר מספר חודשים) - אך היא לא עזרה והכאבים ממשיכים לאחר מספר דקות שאני עומד או מיישר את הרגל מעבר לזמן קצר מייד מתחילים כאבים. האם יש תרופה שיכולה לעזור לבעיה זו? אציין שאני בן 20 כיום (חייל) וסובל מבעיה זו זמן רב. מה אתה מציע לי לעשות? לפנות לחוו"ד של אורתופד מומחה והפעם של בעיות ברכיים? האם המנעות מעמידה ממושכת / ביצוע תורנות בישיבה יכולה להקל על הבעיה והכאבים ואם כן למי אני פונה או מבקש ההקלה הזו - הרופא המומחה יכול להמליץ על כך? (אציין שהפיזיותרפיסט טען לא פעם כי אין לי "נעילה" מושלמת בברכיים). תודה, אריאל

31/10/2006 | 09:38 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

שלום כל הממצאים הממצאים שהזכרת ניתן לקבוע ללא צילום. רהקורבטום זה יישור הברך מעבר ל-0 מעלות. יכול להיות ממצא נורמלי ויכול מסיבות שונות- לאחר חבלה, גמישות יתר וכו יש מקום לצילום אם אתה ממשיך לסבול כאבים לאחר תרגול. הצילום צריך להיות בעמידה ולכלול 3 מבטים באופן עקרוני- אני נגד הקלות- לא שמירה בישיבה ולא בטיח

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית