ניתוח להסרת עצם הזנב

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

07/11/2008 | 07:43 | מאת: רוני

שלום רב, אני בת 36, אם לשני ילדים. מאז ילדתי את בני הצעיר לפני 5 שנים אני סובלת לסירוגין מכאבים עזים בעצם הזנב. ברוב המקרים מחזור אחד של אנטיביוטיקה ומחזור אחד של פיזיוטרפיה פתרו את הבעיה לתקופה קצרה. המחזור האחרון של הכאבים נמשך כבר כמעט שנה ובא כדי להישאר: לקחתי אנטיביוטיקה ומשחות, ביצעתי פיזיוטרפיה, קיבלתי זריקת סטרואידים ולקחתי אתופן למשך 3 שבועות - הכאב ירד במעט אבל לא עובר ואיכות החיים שלי נוראית... צילום גב תחתון ועצם הזנב לא מצא דבר, מיפוי עצמות לא מצא דבר למעט "סקוליוזיס טורקו לומבלי"... הכירורג הפנה אותי למרפאת כאב ואמר שאם אתיאש אחזור והוא יפנה אותי לניתוח אני מתלבטת מאוד, כיוון שמצד אחד ניתוח נשמע מפחיד ומצד שני אין לי את הכוחות לעוד סדרה ארוכה של טיפולים שלא יביאו לתוצאות ובנתיים לסבל הכאבים הזה.. אני לא מוצאת חומר ממשי על הניתוח באינטרנט. 1. אשמח אם תוכל לפרט מעט על היתרונות והחסרונות של הניתוח 2. מה תקופת ההתאוששות ממנו 3. מה הסיכויים שבאמת ייפתור את הבעיה, במקרה שלא מוצאים בעצם בעיה 4. אם תוכל להפנות אותי לחומר קריאה על מנת ללמוד יותר התרשמותי היא שלא מדובר בניתוח מסובך יותר מניתוח קוסמטי באף לדוגמא - האם אני צודקת? תודה רבה מראש

ניתוח להסרת עצם הזנב הוא ניתוח מאד לא שכיח. ב15 שנה שאני מתעסק באורטופדיה - לא שמעתי ולא ראיתי אדם אחד שעבר את הניתוח. לדעתי הוא לא ניתוח מוצלח- עצם הזנב נמצא קרוב ל פי התבעת- ואם זה מסתבך המצב יכול להיות לא נעים. אם הניתוח היה מוצלח - היה יותר אינפורמציה באינטרנט אבל אין . בכל אופן- תתיעצי עם אורטופד מומחה גב- שהם אלו שמבצעים את הניתוחים האלה.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית