שבר סופרקונדילרי

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

02/11/2008 | 13:46 | מאת: גיל

ביתי בת השנה וחצי נפלה בשבוע שעבר במעון על היד. בבית החולים אובחן לה שבר סופרקונדילרי מסוג gartland 3 והיא עברה ניתוח שחזור סגור וקיבוע בשני מסמרי קירשנר. לאחר הניתוח היא קובע וגובסה בכל היד. שאלתי נוגעת לסיכויי ההחלמה מניתוח מסוג זה לתינוק ולמשמעויות לאחר מכן? האם מנסיונכם יש סיכון להפרעה בגדילה של העצם? האם יש סיכון לגדילה עקומה, פגיעה במערכת העצבים , פגיעה בלתי הפיכה וכיוצ"ב?? כיום לאחר ארבעה ימים הילדה איננה מסוגלת כלל להניע הגפה - האם נורמלי האם יכול להצביע על נזק בלתי הפיך?? אנא תשובתכם המפורטת אנו ממש חרדים לשלומה

רוב השברים מסוג זה מבראים ללא הפרעות בהמשך. דווקה בגלל גילה הקטן של בתך לא יהיו בעיות בעתיד . ככל שהילד קטן יותר כח השיחזור של העצם גדולה יותר .

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית