קרע בגיד הכתף

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

16/09/2008 | 11:26 | מאת: אפרת

ד"ר מסרי שלום רב, אובחן אצל אימי ע"י בדיקת אולטאסאונד כתף "קרע גדול בגיד ה-ST עם נוזל ותוכן בחלל הקרע. לא הודגם נוזל בבורסות. שינויים נווניים ב- A.C.J, המרווח הפירקי שמור". נאמר לי ע"י רופא שקרע בגיד זה בעקבות גילה של אימי, אימי בת 67 ואיני הייתי מגדירה אותה כממש בגיל מבוגר. בעקבות האיבחון הזה נאמר לנו שהיא צריכה לעבור ניתוח פן הקרע יהיה יותר גדול ואז המצב יהיה יותר חמור. נאמר לנו שהיא אמורה להיות עם יד קשורה כ-6 שבועות ושיקום של שנה. ובחלוף תקופת השיקום היד שלה שהיא יד ימין (היד הפעילה) לא תחזור להיות מה שהיתה. שאלתי היא אם אכן כול מה שנאמר לנו הוא נכון, והאם יש סכנה באי עשיית הניתוח. האם באמת הגיל הוא הפקטור לקריעת הגידים. אני מכירה הרבה אנשים מבוגרים הרבה יותר מאימי שלא היה להם שום קריעת גיד והם אנשים מאוד פעילים. האם יש ניתוחים היום שההחלמה שלהם היא יותר קצרה ולא מסובכת כפי שנאמר לנו? תודה מראש.

מעל גיל 40 קרעים בגידי הכתף נהיים יותר שכיכים ככל שמזדקנים. בגדול הרופא שבד את אמך צדק לגבי השיום מהניתוח . יש לציין שהניתוח הוא לשיפור איחות החיים ולא הצלת חיים ולכן הוא לא מחוייב. אפשר גם להסתדר עם קרע הכתף ללא ניתוח . כיום הנתייה היא לניתוחים ארטרוסקופיים שהההחלמה מהם הוא יותר מהיר מניתוחים פתוחים.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית