כאבים במפשעה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

21/10/2006 | 22:34 | מאת: א.ר

שלום רב ד"ר, סבתא שלי בת 86 סובלת מזה מספר שבועות מכאבים במפשעה (צד ימין). הכאבים מחמירים בזמן הליכה או בקימה מישיבה לעמידה. בזמן כאב חזק היא נוטלת איבופן 200 מ"ג או אקמול אך קיימת הטבה חלקית. יש לציין שהיא סובלת מקשחת חוליות ופריצת דיסק בחוליות L4,L5,S1 מזה כ- 15 שנה. כמו כן, היא עשתה צפיפות עצם לפני 6 שנים ונמצא אוסטיאופניה בצוואר הירך (83%). בעמוד השידרה אין עדות לירידה במסת העצם (102%). מה הסיבה לכאבים? האם יכול להיות שמדובר באוסטיאופורוזיס? תודה רבה.

22/10/2006 | 09:01 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

שלום א בגיל 86 ראינו הכל. הכוונה היא שמגוון הפתולוגיות שיכול לגרום לכך גדול. הסיבה השכיחה ביותר היא ארטרוזיס של הפרק, דהיינו ניוון הסחוס אבל- חובה לצלם את האיזור ולבדוק אותה אריכות ימים

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית