שבר בעצם הבריח

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

29/02/2008 | 04:44 | מאת: שרון

שלום, לפני כשבועיים שברתי את עצם הבריח בחלקה המרוחק, שבר אלכסוני עם תזוזה. כתוצאה מכך הבליטה שנמצאת ליד הכתף זזה לכיוון הצואור ויוצרת אסימטריה. שאלתי היא האם ניתן להפעיל לחץ באמצעים לא פולשניים כגו: הפעלת לחץ על העצם תחת רנטגן כדי להחזירה למקום קיבוע בגבס (למרות שהדבר דורש גיבוס חצי גוף...) תודה מראש שרון

יש מכשיר שנקרא שמינייה שמלבישים אותו מסביב לכתפיים מתחת לבתי השחי שמותך את הכתפיים אחורה. זה יכול להעמיד את השבור בצורה יותר טובה ופחות בולטת

01/03/2008 | 16:21 | מאת: שרון

אני בשמינייה מהיום הראשון... לא ממש עוזר הכווונה שלי היתה יותר להפעלת לחץ חזק יותר על העצם (כגון דחיפתה חזרה למקום) בפיקוח רפואי) תודה שרון

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית