כאבים עזים בכתף שמאל וימין

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

26/02/2008 | 12:06 | מאת: רויטל שמעון

שלום דוקטור. לפני כעשור היה לי פריצת דיסק מותנית החוליה האחרונה נפגעה. אני סובלת תקופה רבה מכאבים בשני הצדדים בכתפיים, נשלחתי לבדיקת מיפוי עצמות. ותשובת הבדיקה: קליטת יתר קלה בע"ש מותני L3,4. כמו כן בכתף ימין, קצה דמי של צלע מס 1 משמאל. בסיכום: הממצא בצלע בלתי ספציפי. שאר הממצאים מתאימין לשינוים ניוונים. וברצוני לציין שאני מזיזה את ראשי לאחד הצדדים יש לי כאב חד ועז ולאורך כל היום יש לי כאבי ראש. כמו כן סובלת מאסטמה וצורכת סטרואידים. גילי-48. ברצוני לדעת מה הכוונה בתשובות של בדיקת מיפוי עצמות. ואם יש קשר לכאבי ראש. וכיצד אתה ממליץ לטפל בעניין? כמו כן אני עובדת עם ילידים 5 תינוקות האם יש להמשיך בעבודה? או להספיק? תודה רבה.

מיפוי עצמות בודק את השיחלוף של העצם - כמה מהר היא נבנת מחדש . המיפוי הוא בדיקה לא ספציפית ומשמשת בדיקת עזר בלבד . יתכן שבעיות בחוליות הצוואר גורמות לכאבי ראש בלי בדיקה קלינית קשה לתת תשובה יותר מדוייקת

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית