מניסקוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

12/02/2008 | 21:52 | מאת: yhri

שלום רב! לאור כאבי ברכיים בוצע מיפוי עצם ספקט. ממצאים:קליטה מודגשת אזור ארטיקולרי מדיאלי ברך שמאל ופמורלי מדיאלי אחורי ברך שמאל. יכול להתאים לקרע של המניסקוס המדיאלי משמאל.הדגשה קלה יותר בקליטה אזור פמורלי לטרלי ברך שמאל פטלות שתח הברכיים. תהליך דלקתי ארטריטי.הרופא מדבר על ניתוח ארתרוסקופיה אמר רואים חצי סהרון. האם ירידה במשקל עוזרת לבטל ניתולח? האם חייבים ניתוח אין פתרונות אחרים לבעייה? פיזיותרפיה? רפואה משלימה? תודה ובברכה יערי

הבדיקה הקלינית של הרופא יותר חשובה מתשובת המיפוי . התשובה של המיפוי צריכה להתאים לבדיקה הקלינית . אני בדרך כלל שלוח מטופלים לפיזיוטרפיה לפני שאני ממליץ על ניתוח בחלק מהמקרים הפיזיוטרפיה עוזרת ומונעת ניתוח.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית