ייעוץ

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

08/01/2008 | 20:40 | מאת: תום

שלום.. לפני 5 חודשים עברתי תאונת דרכים ונשברה לי השוק ( שתי העצמות) -שבר פתוח.. הכניסו לי מסמר לתוך העצם ואני הולך לפיזותרפיה כבר 4 חודשים.. עד היום השבר עוד לא התאחה בכלל והאורטופד שהלכתי אליו אומר שזה בסדר.. יצא לי לדבר בקצרה עם אורטופד אחר והוא אמר שאולי יש צורך להוציא כמה ברגים שמחוברים למסמר.. מה דעתך? ואם יוציאו ברגים אז ויקרבו בין השברים הרגל תתקצר לא? היא גם ככה התקצרה ב2 ס"מ בתאונה משבר בירך תודה רבה..

ההגדרה של שבר שלא התחבר- NONUNION- הוא חוסר חיבור 6 חודשים לאחר השבר עד אז מדובר בDELAYED UNION בדרך כלל מוצאים את הברגים המרוחקים ( מעל לקרסול) תהליך שנקרה DYNAMISATION אני לא חושב שזה יקצר את הרגל יותר ממה שהיא כאת - אולי מ"מ בודדים

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית