קושי בהליכה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

19/10/2006 | 18:25 | מאת: נעמה

שלום רב אני בת 53 בפברואר 2004 עברתי ניתוח פריצת דיסק l4 l5 מאז ועד היום הכל היה סביר למעט תחושה של רדימות תמידית בכף הרגל שבעטיה ניגשתי לניתוח {הלחץ שהיה על העצב} מזה שבוע קשה לי בזמן הליכה כי האזור הנל התקשה מאוד כמו זריקת הרדמה והתחושה מוקרנת עד לירך אני קצת בפניקה שהסרט חוזר שאלתי האם ידועה לך התופעה הנל , ממה היא נגרמת ולפי גילי לאיזו החמרה לצפות? תודה מראש

21/10/2006 | 13:56 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

שלום נעמה לא ניתן לצפות מראש החמרה. זה יכול להחמיר לחולשה של מיישרי כף הרגל לדוגמה ולהוביל לניתוח מיידי ויכול גם לחלוף לחלוטין. כפי שוודאי הסבירו לך טרם הניתוח, יש מרוחים דיסקלים נוספים ואין בטחון שדיסק "סורר"רחר לא יצא ממקומו (משהו כמו תקר בצמיג אחד, שתוקן בפנצריה, לא מבטיח כי לא יהיה תקר בצמיג אחר) בכל מקרה- מנוחה כעת, חימום מקומי עם בקבוק, סדין וכו.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית