טיפול בסד צירים

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

06/12/2007 | 10:14 | מאת: יחיאל

שלום רב! אני בן 56. דחפו אותי בריצה ונפלתי על הברך. המשכתי לרוץ עוד 9 ק”מ ללא כאב חזק. אחרי מס’ שעות החלו כאבים בברך שמאל וגילו- שבר משתך פירקי אחורי של טיביה.שבר תלישה באיסרציה של PCL.הטיפול שהוחלט עבורי הוא: סד צירים ב-rom splint נעול ב-10 מעלות. שאלתי- האם לאחר הורדת הסד נדרש טיפול נוסף או אוכל לחזור בהדרגה לריצה

שבר תלישה הוא שבר ולכן יכול להתחבר מחדש כמו כל שבר אחר. קרע של רצועה היא פגיעה יותר קשה כי רצועות לא מתאחות לאחר שהם נקרעות. לדעתי יש לך סיכויים טובים להבריא ולחזור לרוץ. יתכן ותצתרך טיפול פיזוטרפי בהמשך.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית