עקמת

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

09/11/2007 | 22:15 | מאת: רונן

לפני ארבע שנים, בגיל 16 התגלה אצלי קיפוזיס של 59 מעלות וסקוליוזיס קלה. הומלץ לי לשים מכשיר, אך החלטתי לבצע פיזיותרפיה ולא חזרתי לביקורת. בעוד שנאמר לי שההחמרה אמורה להפסיק בסוף הגדילה (לדעתי לא חלה החמרה), קראתי לאחרונה שאם מדובר בעקמת של מעל ל- 50 מעלות היא עתידה להחמיר בהמשך החיים והפיתרון היחידי הוא ניתוחי. האם זה נכון?

50 זה לא כל כך הרבה מעל לגבול העליון של הנורמה . קרוב לוודי שלא תצתרך ניתוח אם לא תהיה הפרעה תפקודית בהמשך

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית