כאבים בעצם הזנב

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

18/10/2007 | 08:12 | מאת: לילך

שלום, לאחר חודשים של כאבים בעצם הזנב ואי יכולת לשבת כמו שצריך ניתנו לי תוצאות ה - MRI שעשיתי. בתוצאות רשום שעקרונית הכל תקין אך אולי זה קונטוזיה לשדית ושממולץ MRI בעוד שלושה חודשים. מאינטרנט הבנתי שקונטוזיה לשדית זוהי חבלה כלשהי כנראה באזור עצם הזנב. האם הבנתי נכון? אם כן -מה זה אומר? איך האזור נחבל?(לא נפלתי או קיבלתי מכה...) מה הטיפול? איך מקלים על הכאב? אני לא מסוגלת לסבול עוד 3 חודשים ויותר מהכאבים האלה (עד ה - MRI הבא). תודה על העזרה.

עצם הזנב שוכב מאד קרוב לעור ולכן הוא אזור מאד רגיש - הכאבים יכולים להתפתח גם מישיבה לא נכונה כשהכיסא לוחץ על עצם הזנב. הטיפול הוא סימפטומטי בלבד- כדורים להקל על כאבים , כרית טחורים להקל על הישיבה לפעמים זריקת קורטיזון מקומית חשוב מאד לעבור בדיקה קלינית אצל אורטופד וכירורג- לפעמים מדובר באבצס באזור פי הטבעת קונטוזיה לישדית - משמעו BONE BRUISE לדעתי הMRI הבא מיותר לגמרי - הוא לא ישנה את אופן הטיפול שאת תקבלי

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית