פיענוח של כאבים לאחר 6 שנים של בדיקות

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

09/10/2007 | 23:30 | מאת: חנן

שלום רב, אני בן 31 וסובל מהקרנות לרגליים מזה כ 12 שנים. במשך השנים עשיתי CT, מיפויים, רנטגן, EMG וכו' - ללא כל ממצאים משמעותיים. המסקרליזיה , סקוליוזוס קל, ספינה ביפידה אקולטה. מזה 6 שנים אני סובל מכאבים באיזור הישבן השמאלי, איבר המין (פין) בצד שמאל ומפשעה שמאלית - כאבים שמתחזקים לאחר גמירה בקיום יחסי מין, כאבים אלו הם כנראה מחבלה באיזור של הסאקרום שעברתי לפני כ 6 שנים. לאחרונה עשיתי מיפוי והתוצאה היא: " בחתכים הטומוגרפיים יש לראות הדגשה קלה בקליטה באזור הקדמי של מפרק סאקרו-איליאקלי משמאל, תהליך דלקתי ? רצויה קורלציה עם שיטת הדמיה נוספת" עכשיו הופנתי שוב ל CT וזה יהיה ה CT ה-4 שאני עושה ב 11 שנים האחרונות. לאור הממצא של המיפוי - האם CT נחוץ או שיש לעשות MRI ? אני חושש מכמות הקרינה אליה נחשפתי במשך השנים שכללה גם 4 מיפויים.

הכאבים בפין ומפסאה שמאל יכולים להיות על רקע של בקע/הרניה או בעייה אורולוגית . אני ממליץ שתבדק גם ע"י כירורג ואורולוג. כל הבדיקות האלו הם בדיקות עזר לעזור לנו- הרופאים- לאמת את הדיאגנוזה שלנו. קשה לי להמליץ על בדיקות כאלו ואחרות בלי להתרשם קלינית מהחולה.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית