ליפומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

19/09/2007 | 09:24 | מאת: אורית

שלום, בדופן הגב משמאל מאחור מודגם ממצא בצורת סהר בעל צפיפות שומנית אחידה המשתרע החל ממתחת לעצם השיכמה לגובה של כ- 5 ס"מ בובי מירבי של 2.2 ס"מ ולרוחב של כ- 12 ס"מ בין השרירים הפארא ורטברלים לקו האסילרי האמצעי. רציתי לדעת אם אני חייבת בניתוח להסרה או שיש דרכים אחרות להסרה ,ו האם הניתוח אמור להיות בהרדמה מלאה. תודה על תשובתך המהירה.

ליפומות הם גידולים שפירים. אפשר להוציא אותם בהרדמה מקומית או כללית תלוי במקום וגודל הליפומה. במקרה שלך הוא די גדול- 12 סמ ויהיה קשה להוציאו בהרדמה מקומית . אם הליפומה לא כאובת או גדלה אפשר להשאיר אותה ולא לנתח . הסיבה השנייה לניתוח היא אסטטית .

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית