halux valgus

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

15/10/2006 | 01:39 | מאת: יוני

שלום דוקטור , רציתי להתייעץ איתך לגבי בעיה שאובחנה אצלי - הלוקס ולגוס. הרבה שנים אני סובל מבעיה בכפות הרגלים שכללה ניתוחים ליישור ציפורניים חודרניות שוב ושוב (כולל לייזר) בבהונות באצבעות הרגליים ומבנה "עקום" (מגיל קטן - זה דבר תורשתי) של האצבעות הגדולות בשתי כפות הרגליים. מבדיקת רופא אורטופד/כף הרגל בבי"ח התברר כי קיימת גם בעיה בבהונות בשם: "HALLUX VALGUS INTERPHALANGUES" וזאת מהסתכלות מיידית במבנה הרגל ואזור אצבעות הרגליים. הוצע לי לבצע ניתוח בשם AKIN לתיקון הבעיה באופן מיידי (כלומר הרופא המליץ על הניתוח) והוסבר במה כרוך הדבר?. בנוסף הומלץ לי על פטור קבוע מנעלי צבא, ונעילת נעלי ספורט רחבות (אזרחיות). רציתי להתייעץ איתך , 1 . במה כרוך הניתוח? האם יש חשש לסיבוכים? ואיזה סוג הרדמה מבוצעת לרוב? (הבנתי שמדובר בדר"כ-כמעט תמיד בהרדמה מקומית אולם קיימים מקרים שהיה צורך להרדים כללי?). 2. כיצד היית מגדיר בעיה שכזו מבחינת החומרה שלה ? מבחינת רפואית? 3.מבחינת פרופיל, האם הצבא מכיר בבעיה שכזו ויאפשר תוספת סעיף ליקוי שיתאים לאישורו של פטור קבוע מנעלי צבא כפי שהומלץ לי ע"י הרופא המומחה (לנעלי ספורט רחבות), ואכן יתאר את חומרת הבעיה ? 4. האם קיימת משחה או אנטיביוטיקה כלשהיא או מוצר עזר לנושא על מנת להקל הכאב מבלי לנתח ישר ? או שרק הפתרון הוא - המנעות מלחץ באזור הבעייתי על ידי שימוש בהנעלה נכונה ובמקרה אצלי - ניתוח כפי שהומלץ ? 5. ההחלמה מהניתוח - כמה זמן לכל היותר היא יכולה להארך ומה סיכויי ההצלחה בניתוח? מקווה שתוכל לעזור לי ותודה מראש!

15/10/2006 | 14:42 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

1. ניתוח אקין הינו ניתוח גרמי, דהיינו ניסור העצם. סיבוכים יכולים להיות, בעיקר חוסר חיבור וזיהומים. ההרדמה אזורית ( בקרסול) 2. איני מבין את השאלה. מבחינה רפואית מצבך קל 3. איני זוכר את ספר הפרופילים בע"פ. נדמה לי כי יש סעיף ליקוי 4. משחה לא תתקן עיוות גרמי. תקל קצת על כאבים 5. ההחלמה אורכת חודשיים. סיכויי הצלחה מעל 90% בהצלחה

18/07/2007 | 13:47 | מאת: Emil

שלום! רציתי לשאול האם קיים בישראל (ובכלל) ניתוח לייזר לאלוקס ואלגוס? עודה על תשובה מהירה

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית