דלקות בשרירי הרגל או טראומה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

14/10/2006 | 19:51 | מאת: עירן

שלום.. בגיל 18 בערך עברתי מריצה לקפיצה על חבל ממש לא מסודרת על רצפה בבית..זה כמובן גרם לי לכאבים ברגליים ומאחר ולא הסכימו לדחות לי גיוס זה נגרר ורק התעצם עד שפשוט התמוטטתי מכאבים צורח באמצע אימונים.. יש להדגיש שאובחנתי כסובל מקשת גבוהה ברגליים והבעיה שאובחנה לי במקור היא דלקות בחיבורי השרירים אם כי שום צילום נרחב לא נעשה עד אותו שלב.. בכל מקרה..מאז ועד היום ..כשאני בן 26 הבעיה לא נעלמה..עשו לי את כל הבדיקות שיש כולל בדיקת לחץ בכל מדור ומדור וכלום .. כלומר כלום חוץ משברי מאמץ קלים שנעלמו אחרי שהפסיקו להריץ אותי.. אך עד היום אם משהוא נוגע בי חזק באיזור ה SHIN זה מאוד כואב.. ובמאמץ כואבות לי השוקיים... הרבה מאוד זמן תיסכלה אותי הבעיה הזו... אז הנה השאלות שלי.עקב כךך.. האם בסופו של דבר אם אכן יש לי דלקות בחיבורים שמה זה יעבור? ואם כן כמה זמן כי זה מאוד מגביל.?... אני אישית חושב שאולי פשוט הכאב הוא טראומה של שריר כמו בנקע רק שכאן היא מסרבת לעבור ומכאן הרגישות לכאב בתחילת מאמץ או בנגיעה חזקה או פעילויות שמשפיעות מיידית על האיזור כמו הליכה מהירה למשל...האם יש משהוא בתיאוריה הזו שלי? ואם כן האם נכון יהיה לאמר שכל עוד אני מתחמם כראוי אני יכול להתעלם מהכאב ולפטור אותו בטענת של רגישות המקום ותו לא? בבקשה עזור לי ...

15/10/2006 | 14:21 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

בעיה ארוכת שנים. חיזוק שרירים יכול לעזור לך למרות שבתחילה יהיו כאבים

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית