בעיה בברך

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

14/08/2007 | 19:46 | מאת: יוסי א-ג.

שלום דר' מסרי. אשתי בת 37 נפלה לפני 3 ימים על שתי הברכיים, וכתוצאה מהנפילה נוצרה נפיחות בשתי הברכיים ושתפי דם גדולים (תוצאה של שימוש באספירין לאחר שעברה לפני שנתיים DVT ברגל שמאל) . היום בבוקר לאחר שהלכה לקופ"ח נשלחה לבצע בדיקות דופלר כלי דם וצילום רנטגן. ממצאי הדופלר היו תקינים ואילו בצילום הרנטגן נמצא "התמוטטות קלה של הפלטה הטיביאלי עם סקלרוזיס סבכונדרלית" . רופא תורן בכירוגיה טראומה פטר את אשתי בלא כלום ואמר שזה מבנה העצם וזאת מבלי להביט בצילום. האם עלינו לחזור לבדיקה יותר יסודית אצל אורטופד או שהסבר זה מניח את הדעת. עברנו באותה קופ"ח חוויה "מתקנת קודמת" שגם בגלל נפילה נוצרו קרישי דם ובאותו מקום פטרו אותנו באמירה שהכל תקין ויומיים למחרת הגענו למחלקה כירוגית כלי דם עם חסימה מלאה של כלי דם ראשי וקריש שמרחק של שעתיים היה בינו לבין הריאות , לכן הדאגה כרגע. תודה

הממצא בצילום מאד מחשיד לשבר - הייתי מתאקש להבדק ע"י אורטופד . בכלל יש להזהר מרופאים ששלוחים לבדיקות כמו צילומים ולא מסתכלים עליהם לאחר מכן

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית