קטיעת רגל

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

09/08/2007 | 22:27 | מאת: מור

שלום ד"ר אברהם אבי בן 77 חולה סכרת קשה וסובל מאי ספיקת כליות ,עבר קטיעת אצבעות ברגל שמאל ,התקף לב ,שברית אגן ולאחרונה גם אירוע מוחי נרחב .יש לו נמק ברגל שבה עבר את קטיעת האצבעות ויש חשש שהנמק יגרום לו לזיהום כללי ,רופא אורטופד ממליץ על ניתוח כעת כול זמן שאין זיהום ,רופא כלי דם וכירוג אורטופדי ממליצים לחכות אם יתחיל זיהום אז לנתח ,אורטופד אומר שאם ינתחו עכשיו למרות מצבו הכללי הסיכון הוא נמוך ואם יחכו שיזדהם אז הסיכון בניתוח הוא יותר גבוה . הפצע בקרסול והוא עבר התרייה וזה לא עזר . השאלות שלי הן: האם לבצע מיד את הניתוח למרות מצבו הבריאותי הכללי ? האם לחכות עד שיתפתח זיהום ורק אז לנתח? האם ניתן לבצע את הקטיעה בהרדמה מקומית כי מפאת מצבו לא ניתן להרדימו הרדמה כללית ? מה יותר מסוכן לחכות אם הניתוח או לבצע אותו מיד לפי הצעת האורטופד? זוהי החלטה מאוד לא פשוטה עברנו שאחראית לגורל חיי אדם ,הודה לך אם תענה לי במהירות המרבית . בתודה ,מור

כמו בהרבה תחומים ברפואה אין תשובה חד משמעית שהיא נכונה . שתי הגישות נכונות. הבעייה היא שאנכנו לא יכולים לחזות את העתיד. אם הייתי יכול - הייתי נביא ולא רופא. בשתי המקרים צריך לשקול את היתרונות ואת החסרונות ולהגיע להחלטה מוסקלת . אנחנו הרופאים יכולים לספק לכם את האינפורמציה הדרושה ואתם צרכים להחליט .

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית