כאבי פרקים

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

10/10/2006 | 14:32 | מאת: דני

שלום רב, אני בהריון בשבוע 38, לפני כשלושה שבועות החלו כאבים בפרקי הידים ובפרקי האצבעות ובלילה נרדמות לי הידיים בערך שלוש פעמים. לעיתים במהלך היום אני מרגישה זרמים ביד ימין ואת חלק מפעילויות היום יומיות קשה לי לעשות. הלכתי לכירורג כף היד שאמר לי להמתין עד חודש לאחר הלידה כי אולי זה קשור בצבירת נוזלים והתנפחות הידיים, ובמילא אצטרך לעשות את אותן בדיקות שוב אחרי כן. ממה נראה לך שנובעת הבעיה? האם באמת כדאי להמתין? תודה רבה

11/10/2006 | 10:09 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

שלום דני אני מניח שהכוונה לדניאל, אחרת קשה לי להבין איך דני יכול להיות בהריון לענייננו. התופעה שאת מדווחת ידועה. היא נובעת מרמות הורמונליות "משוגעות" בהריון- בייחוד אסטרוגן, מה שגורם לצבירת נוזלים, גם בתעלה המובילה לכף היד שם עובר גם עצב חשוב הנקרא עצב מדיאני. לחץ עליו גורם לתופעות. כל עוד אין הפרעה נוירולוגית משמעותית, ממתינים בסבלנות ולא מנתחים. לעיתים נשארת התופעה גם לאחר ההריון ואז נזקקים לפתיחת התעלה. לידה קלה

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית