פענוח M.R.I עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

03/05/2007 | 19:26 | מאת: חנה

אבקש לקבל פענוח במילים פשוטות של הממימצא הבא: "בגובה L4 L5 בלט דיסק דיפוזי קל. שינויים ניווניים פצטרים בולטים יותר משמאל עם לחץ על השק. L5 S 1 בקע דיסקאלי אינטרא פורמינלי ולטראלי שמאלי עם הצרות פוראמינאלית שמאלית ולחץ על שרש S1 בתעלה משמאל. לסיכום: מצב לאחר ניתוח בגובה L4 L5 עם שינויים ניווניים פצטרים ולחץ על השק. בקע דיסקאלי בגובה L5 S1". לפני שנתיים כמעת עבר בעלי ניתוח פריצת דיסק בעמוד השדרה עם קיבוע דינמי. וכיום חזרו כאבים לאורך רגל שמאל. הממימצאים שרשמתי הם מבדיקה שביצע בשבוע שעבר. תודה

08/05/2007 | 10:57 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

קיים בקע דיסק- פריצה אקוטית מה זה קיבוע דינמי? קיבוע אסור לו שיהיה עם תנועה בתוכו

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית