בליטת דיסק והרדמה ספינלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

22/04/2007 | 12:35 | מאת: מיריתוש

לפני ניתוח קוניציה בצוואר הרחםהיתה לי שיחה עם המרדימה ,כשדברתי עם המרדימה רציתי הרדמה כללית, בגלל שספרתי לה, שאני סובלת מרפלוקס ומטופלת בלנטון ,היא אמרה שהיא חייבת לעשות לי הרדמה כללית עמוקה, כדי שצרבות לא יגרמו לאספירציה לריאות במיוחד שאני בצום ,וייעצה לי הרדמה ספינלית. כמובן לא הרגשתי כאבים הכל עבר בשלום יומיים אחרי זה קצת כאב במקום הזריקה, נחתי והכל בסדר.רציתי לציין, שלא חשבתי לציין למרדימה שיש לי ,,מלפני ההרדמה, לפעמים כאבי גב ושיש ליL5-S1 בליטת דיסק מרכזי זעיר -תמונה 22-23 ללא לחץ וללא היצרות התעלה.האם זה היה אמור להפריע להרדמה האם הבעיה שיש לי בגב מסתבכת יותר בגלל ההרדמה הספינלית ?האם בעתיד כשאצטרך הרדמה אזורית ספינלית או אפידורלית זה יגרום למרדים לא לבצע אותה ? האם בעתיד זה משמעותי לציין את הבעיה בגב.? סה"כ כרגע אין לי שום בעיה והמרדימה אמרה ,שההרדמה הלכה חלק. מה דעתך? הרבה תודה לך על תשומת הלב.

01/05/2007 | 11:22 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

אין כל קשר לבעיה קודמת להיפך- טיפול אפידורלי פותר בעית דיסק בעתיד תוכלי שוב לעבור

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית