תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

05/04/2007 | 23:24 | מאת: לירון

אני חיילת קרבית בת 21, משרתת שנתיים ו8. לפני כשנתיים וחצי, בזמן הטירונות, החלו לי כאבים בכתף ימין (לפני הגיוס עסקתי הרבה בספורט, ואף פעם לא היו לי בעיות כלשהן/ כאבים). עבר הרבה זמן עד שנבדקתי ע"י אורטופד, וגם הוא לא עשה יותר מדי, ואחרי שנה בערך קבעו שזאת דלקת חמורה (כל הזמן הזה המשכתי לאמץ את הכתף, בלי שום פטורים) והופנתי לטיפול פזיותרפי שלא עזר לי.. לפני כשבועיים עשיתי MRI ובתוצאות סוכם שיש לי: 1) דפורמציה של הלברום הקדמי אחורי עם אות גבוה בתוכו חתכים 10,11 סדרה 3, חתך 11 סדרה 6. -קרע בלברום האחורי עליון. 2) היפרטרופיה קלה של רקמה סינוביאלית בבסיס הכיס האקסילארי הקדמי (חתכים 11,12 סדרה 7) -היפרטרופיה קלה של הסינוביום בבסיס הרצועה הגלנוהומראלית התחתונה. שאלותיי הן מה זה אומר בדיוק, ואיזה טיפול דרוש בשביל להחזיר את היד לכשירות הכי גבוהה? וגם איזו פעילות אני יכולה לעשות בינתיים בשביל לשפר את המצב או להקל על הכאבים?

10/04/2007 | 09:41 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

תוצאות ההדמיה שציינת מחייבים התייחסות- נראה כי מדובר באבחנה של SLAP- גשי לאורטופד

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית