הסבר ?ועזרה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

21/03/2007 | 13:17 | מאת: אבי

שלום רב דר פשוט לא יאומן מה שקורה כאן בקשר להבדל בין הדמיה והדמיה . ומבקש דחוף הסבר. בתאריך 9.10.94 ביצעתי CT הסיכום הוא בלט דסקלי אחורי ב L4-L5 שלוחץ על השק הדוראלי מלפנים. בתאריך 24.8.97 ביצעתי MRI הסיכום הוא L5-S1 פריצת דיסקוס מרכזית-ימנית גדולה . בתאריך 24.2.99 ביצעתי MRI הסיכום הוא 1. רושם של חוליית מעבר המכונה S1 . רצויה השוואה עם הבדיקה הקודמת .לפי ספירה זאת - קצה קונוס מדולרי מודגם בגובה L1 -L2 . 2. בלט דיסק מרכזי -אחורי בגובה L5-S1 עם דיסקופתיה . בתאריך 10.8.02 ביצעתי MRI הסיכום הוא 1.דיסק דיפוזי אחורי מרכזי כמתואר בגובה L4-L5 . 2. חולית מעבר L5 סקרליזציה עם הופעת דיסק רודימנטרי L5-S1 . בתאריך 10.3.07 ביצעתי CT הסיכום הוא דיסקופתיה L4-L5 . סקרליזציה L5 . אני פשוט המום מהתשובות השונות וכבר לא מאמין ברופאים שמסכמים את ההדמיה . מבקש הסבר עד מיטב ידעתך . אגב אני סובל כרגע ומטופל על ידי החדרת קטטרזס 5 פעמים ביום ובדרך לבעיות בצואה.

29/03/2007 | 10:27 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

MRI הינו רגיש ומדוייק יותר. כל הממצאים ב- MRI דומים לאורך הזמן אין משמעות לבלטי דיסק דיפוזיים או לחוליית מעבר או היכן מסתיים הקונוס

15/06/2008 | 19:12 | מאת: ערב טוב דוקטור

עשיתי בתאריך 07/06/08 בדיקת MRI ורציתי לקבל תשובות על הנתונים יש לי 1. דיסקופטיה עם בלט דיסק דיפוזי קל L3-L4 2. דיסקופטיה L4-L5 ופריצת דיסק מרכזית -שמאלית ופורמינלית 3. סקלריזציה של L5 4. קצה הקונוס המודולרי מודגם בעובי צורה ואותות תקינים כמו כן יש לי בעיות של מתן שתן וצואה אבקש לדעת דוקטור מה יש לי ? תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית