שבר בעצם הבריח+ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

04/10/2006 | 17:56 | מאת: aviavi

שלום שברתי את עצם הבריח לפני כחמישה שבועות. כתוצאה מכך יש לי קיצור כתף של 2.5 ס"מ.. אני מעוניין לעשות ניתוח להחזרת העצם למקומה, אך כל האורטופדים לא ממליצים על הניתוח.. הוסבר לי שכמות הניתוחים מסוג זה בארץ קטנה מאוד כ 2-3 בשנה.. הוסברו גם ההשלכות של הניתוח לגבי העתיד.. אני מאמין שאני מוכן לקחת את הסיכון, אבל הנתון של כמות הניתוחים מדאיג ומראה על חוסר ניסיון בתחום (ככה לפחות זה ניראה).. אם מישהו יודע על הניתוח פרטים, או שעבר את הניתוח או שיודע על אותו הניתוח בחו"ל אני אשמח לשמוע כל דבר חדש.. תודה אבירם [email protected]

05/10/2006 | 13:37 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

שלום אבירם 5 שבועות אינם מספיקים. המתן עוד. שברים בעצם הבריח ככלל אינם מטופלים בניתוח (גם בעולם הגדול). הניתוח הוא פשוט מבחינה טכנית- עצם הבריח נמצאת תחת לעור, כך שקושי לבצע את הניתוח הוא לא הסיבה שלא מבצעים אותו

06/10/2006 | 22:25 | מאת: aviavi

שלום ד"ר קרבאל.. לא הבנתי ממך למה אני אמור לחכות... השבר כן מתאחה ואפילו די טוב אני חושב.. והסיבה שאני מעוניין בניתוח היא הפגם האסטתי הגדול שנוצר.. קיצור של 2.5 ס"מ.. אני פשוט ניראה כאילו הוזיזו לי הצוואר שמאלה.. הייתה לי פגישה עם ד"ר שזר (אם שמעת עליו) והוא ציין בפני שבחו"ל ספורטאים רבים כן נוטים לעשות את הניתוח אז למה בעצם בראץ זה לא קורה..אני גם כן ספורטאי, אומנם לא עושה מזה כסף אבל שחיקתי כדוריד המון שנים והיו לי כוונות לחזור ולשחק בליגה בקרוב.. אתה ציינת שהניתוח לא מסובך מבחינה טכנית והסיבות שלא מבצעים אותו הן אחרות.. אשמח אם תפרט לי.. תודה אבירם..

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית