פריקת כתף

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

05/12/2006 | 14:40 | מאת: נאוה

שלום רב, בני בן 19 ולומד מזה 6 שנים קונג פו. לפני כשנתיים כנראה עקב מאמץ פרק את הכתף השמאלית שלו (היא חזרה למקום בעצמה) ומאז סובל מכאבים חוזרים בשעת מאמץ. הדבר מתבטא במיוחד כעת בצבא בזמן האימונים בעת שכיבות שמיכה. האורטופד נתן להבין שאין הרבה מה לעשות אלא אולי להמנע ממאמץ יתר דבר שקצת קשה לעשות בצבא. האם יש תרופות שאמורות להקל על הכאב ואיזה טיפול נוסף להן ניתן לעשות להקלה. אודה על תשובה מהירה מאחר והבחור ממש סובל וחושש שהדבר יגרום להוצאתו מהיחידה (מודיעין שדה) במידה ויתלונן - בתודה נאוה

06/12/2006 | 15:06 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

במידה ואין אי יציבות של הכתף שמתבטאת בפריקות, הפתרון חיזוק טווח הכתף ושרירים סובבים החיזוק הינו ארוך טווח כרגע- כל נוגד דלקת יוכל לעזור. אביטרן 100 וכו

06/12/2006 | 19:44 | מאת: נאוה

לד"ר קרבאל שלום תודה על התשובה. כמה שאלות: האם יתכן ששכיבות שמיכה גורמות לנזק לכתף (מכיוון שלאחר פעולה זו יש כאבים חזקים מאוד) ואיזו פעולות כדאי לעשות על מנת לחזק את האזור. לגבי התרופה כמה פעמים ביום מומלץ לקחת תודה - נאוה

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית