תיקון ארתוסקופי של ACL

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

26/11/2006 | 13:22 | מאת: דני

אני בן 20 משרת בצבא כרגע בפרופיל זמני 24. בתאריך 11.5.06 עברתי שחזור ACL בברך ימין לאחר קרע מלא שאותר בMRI. כיום לאחר מעבר לחצי שנה אני מטופל בקופת חולים עשיתי כ18 פיזוטרפיות (שהסתיימו כ3 חודשים אחרי הניתוח) והרופא הוריד לי אותם ונתן חוברת תרגילים בבית. רציתי לשאול: 1)אני חצי שנה אחרי ניתוח האם אני אמור כבר לרוץ? 2)האם הרופא עשה נכון שהוריד את הפיזוטרפיה בטענה שהיא לא תעזור יותר? 3)היה לי מכתב הרופא המנתח שבקש שאחזור אליו לביקורת אך הרופא לא נתן בטענה שפשוט אין צורך בביקור אצלו, האם נהג נכון? 4)יש לי כאבים בבדיקה גופנית: ניחוח מעברים חופשיים ברך שקט ללא נוזל או סינוביטיס טווח תנועה מלא מגנון מיישר תקין במבחן גרינדינג הופק כאב מימין בלבד עדיין MELTAKING של הפטלה מבחן מגירה חיובית עם END POINT, הבחנה:CHONDORMALACIA OF PATELLA, רציתי לשאול הכאבים זה מהפיקים שיש לי בברך? זה ניתן לתקן (לא ניתוחית)? מה השפעה של זה על הברך לעתיד? תודה רבה לכל העוזרים מכל הלב, בעבר כבר עזרתם לי אני מודה לכם עד מאוד!

28/11/2006 | 09:09 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

שאלה ארוכה שאלת בני חצי שנה לאחר ניתוח אתה יכול לחזור לריצה. עדיף עם מגן ברך. תמשיך לעשות לבד תרגילי פיזיוטרפיה כפי שלימדו אותך יש צורך בבקורת המנתח CMP מטופל שמרני. לא לנתח.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית