כאב אגן ובטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

11/08/2010 | 12:36 | מאת: י

שלום, בן 33 עובד במשרד, לא מתעמל. מזה 3 חודשים סובל מכאב בבטן שמאל תחתונה. לפני חודשיים - בירור אורולוגי לרבות US בטן וכליות פעמיים - תקין. כירורג שלל בקע. בירור גסטרו, לרבות סיגמאדיוסקופיה וCT בטן ואגן - תקין. בדיקות דם, שתן, תרבית שתן, צואה, הליקובקטור - תקינות. בדיקות דם לתפקודי כבד, כליה, צליאק - תקינות, נשלל גם צליאק. לפני חודש הכאב בבטן נחלש משמעותית. לפני שבועיים, בעת ישיבה בעבודה - חשתי בכאב בחלק שמאלי עליון אחורי של האגן. מאז הכאב מופיע רק בעת ישיבה ממושכת (של למעלה מ-30-45 דקות). בעמידה ובשכיבה אין כאב, ואם היה - חולף. הכאב מהאגן הקרין בחוזקה גם לבטן (הגביר את הכאב בבטן שנחלש בינתיים). בבוקר (לאחר שינה) אין כאב באגן ובבטן. הכאב באגן ובבטן שב רק בישיבה. (הכאב נסבל אך מציק ומכריח אותי לקום, ללכת, לתפוס במותן, לעשות מסאז') בבדיקת אורתופד מלפני שבועיים, סיכום: "תנועות ע"ש מתני חופשיות, רגישות מעל חוליות מותניות L5-S1 משמאל עם הקרנה לכיוון מפרק סקרואיליאקי שמאלי, כח גס שמור ותחושה בגפיים תחתונות תקינים סימן לסג שלילי דו צדדי. בצילום ע"ש מתני ב.מ.פ. ניתן קספו. מופנה לטיפול פיזיוטרפי". סיכום צילום ("מבנה גרמי תקין של החוליות, גובהן וצורתן של החוליות שמורים, הרווחים הבין חוליתיים שמורים"). טיפול בXEFO במינון יומי 16 מ"ג למשך 10 ימים ושני טיפולי US בפיזיוטרפיה - ללא הטבה ממשית (הטבה קלה מאד בלבד). חשוב לומר כי הכאב בבטן מופיע עם הרגישות באגן השמאלי ביחד ורק בעת ישיבה. מלחיצה עצמית אתמול והיום על החלק העליון של האגן בצד (מתחת למותן) גם שם כואב לי. האם מוכר לכם כאב בבטן ממקור אורתופדי? תודה.

צריך להתרשם קלינית כדי להחליט עם מדובר בכאב ממקור אורטופדי או לא .

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית