חבלה במצח

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

19/07/2010 | 00:17 | מאת: גיל

שלום, בני בן ה-10 שיחק בכדור מעד וקיבל מכה חזקה במצח מבלוק בטון. כתוצאה מהנפילה נוצר חתך עמוק בגודל של חצי X חצי ס"מ. הטיפול שהוא קיבל תוך כחצי שעה היה הדבקה של המקום בדבק רפואי. נאמר לא להרטיב את המקום וכן שתשאר צלקת. 1. מה ההבדל בין דבק רפואי לבין "פרפר"? 2. מה יכול לקרות אם החתך לא נוקה כראוי? מה יקרה לכרישי הדם הפנימיים בתוך הפצע? 3. האם ישנן דרכי טיפול שונים וטובים יותר. תודה.

פרפר והדבקה זה אותו דבר. או מדביקים או תופרים - אין טיפול אחר .

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית