מוגלה סטרילית אחרי החלפת ברך

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

16/07/2010 | 16:11 | מאת: גילה

עברתי ניתוח להחלפת ברך לפני שמונה חודשים, ומאז הניתוח הזדהמה הברך. התרביות כולן שליליות, ובניתוח חוזר נמצאה מוגלה על השתל, וגם שם התרביות יצאו שליליות. הוציאו את השתל שמו שתל זמני עם אנטיביוטיקה (צמנט). ממה נובעת המוגלה, האם יתכן מדחיית השתל? ואיך צריך להמשיך את הטיפול.

המוגלה נגרמת מזיהום חיידקיולא מדחיית השתל. הטיפול הוא בשתי שלבים - אחד מוצאים את השתל ונותנים טיפול אנטיביטי ממושך -לפחות חודש וחצי ואחר מכן שמים שתל חדש לאחר מכן במידה והזיהום מתרפה.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית