שבירת כתר בזמן עקירת שן

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

19/07/2000 | 12:13 | מאת: יגאל

במהלך עקירת שן בינה שבר רופא השיניים שלי חלק מכתר אשר היה צמוד לשן הבינה. לטענתו זה היה מחויב על מנת לבצע את העקירה. הוא לא עידכן אותי בכך לפני כן. האם ניתן לחיבו בהחלפת הכתר? בהנחה שהוא לא יסכים לשאת בהוצאות מה ניתן לעשות? תודה.

21/07/2000 | 11:28 | מאת: דר' גרינבאום משה

יגאל היקר. כתר סמוך לשן נעקרת אינו צריך להישבר ואם נשבר זו תקלה לא צפוייה בכל מקרה למרות אמירות של רופאך לכאורה . (זה קורה לעיתים נדירות ואין טעם לעדכן את הפציינט מראש למצב נדיר כזה ). אני מניח שהרופא שלך יחזור על הכתר ללא תשלום אם תפני אליו ואל חברת הביטוח שלו .

25/07/2000 | 00:05 | מאת:

יגאל שלום, את חוות הדעת הרפואית קיבלת מד"ר גרינבאום, אוסיף כי רופא שיניים חייב בהסבר מקיף אודות הטיפול הרפואי לרבות הסיכויים והסיכונים שבו, ובכלל זה גם נזק נדיר חייב בדיווח ובלבד שהיה זה נזק צפוי. עליך להעמיד לרופא השיניים שלך את האפשרות לתקן את הנזק שנגרם ובכך להביא לסיום את הפרשה הכאובה. בהצלחה ובריאות.