כדורים במקום אינפוזיה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

10/07/2000 | 23:13 | מאת: רונן

שכבתי בבת חולים במשך שבועיים וקיבלתי אנטיביוטיקה דרך הוריד בעיקבות מחלה פרקים לאחר שבועיים נאמר לי בבת חולים שהם ממשיכים את מהלך הטיפול קבלת אינפוזיה בוריד בבית . ההורים שלי היתנגדו לטיפול זה, וגם אני פחדתי אני מניח שביגלל שלא הסכמתי לחתום על הסידור הזה לזה אז לאחר שיכנועים במשך כמה ימים בבוקר ביקור רופאים הגיע הפרופסור מנהל המחלקה והחליט שאני מקבל מהיום כדורים 3 גרם זה אומר 6 כדורים של אנטיביוטיקה של 500 מיליגרם כול 4 שעות (זה המינון שקיבלתי אנטיביוטקה דרך הוריד)במשך של עוד שבועים נוספים ואז נתנו לי סיכום מחלה ושיחררו אותי רופא המישפחה נתן לי את הכדורים למרות שהוא ניבהל קצת מהכמות הוא אמר שזה מזיק לכליות הרוקחת גם ניבהלה ודרך הגב גמרתי לה את כול ההספקה שלה והיא עוד הזמינה בשבלי עוד.. לאחר יום שבלעתי 36 כדורים ולאחר בחילות והקאות רופא המישפחה בעצמו היתקשר ואמר לי להפסיק מיד את נטילת הכדורים בסופו של דבר חתמתי על הטופס והמשכתי לקחת אנטיביוטיקה בבית האים זאת רשלנות רפואית? אים כן מה עלי לעשות או ליפנות? תודה!

15/07/2000 | 16:55 | מאת:

רונן שלום, קשה להאמין שרופא "יעניש" אותך בשל סירוב לטיפול רפואי ליטול תרופות במינון יתר, יחד עם זאת מתן תרופה במינון יתר הגורמת לנזק של ממש (להבדיל מאי נוחות), יכולה לשמש עילה לרשלנות רפואית. רצוי שתבדוק אם אכן המינון שניתן לך היה מופרז, ויתר על כן איזה נזק נגרם לך כתוצאה מנטילת התרופה, אם לא נגרם לך נזק ישיר וממשי כאמור, אין לך "קייס".