רשלנות רופא שיניים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

14/01/2002 | 18:29 | מאת: יפעת

לאחר נפילת סתימות, הלכתי לרופא שיניים חדש. אצלו הסתבר לי כי יש לי 7 חורים בשיניים בעוד שחודש קודם, רופא השיניים הקודם שלי בדק אותי ואמר שרק נפלו לי שתי סתימות. איך אני יכולה לדעת מי צודק? איך אני יכולה לדעת אם הרופא הישן התרשל? ואיך הולך כל הליך התביעה?למי לפנות?כמה זה עלול לעלות לי (אני סטודנטית)?

21/01/2002 | 22:44 | מאת:

יפעת שלום, זכותך לקבל לעיונך את הכרטיס הרפואי שנוהל ע"י רופא השיניים שטיפל בך כולל צילומי הסטטוס, ועימם לפנות לרופא אחר לקבל חוות דעת נוספת. לפרטים נוספים נא עייני במדריך לנפגע ברשלנות רפואית באתר www.med-law.co.il

06/03/2002 | 14:40 | מאת: דר' גרינבאום משה

יפעת שלום.המקרה נשמע לי מוזר מאוד !! אני מציע לך לפנות תחילה לרופא השיניים המחוזי בלשכת הבריאות במחוז מגורייך בצירוף ממצאי שני הרופאים והצילומים עליהם הסתמך כל אחד מהם . רופא השיניים המחוזי יוכל לתת לך אינדיקציה על מי את יכולה להסתמך ומי מהם צדק באבחנתו ותכנית הטיפול שנקבעה כפועל יוצא מכך . אם וכאשר יהיו לך הנתונים תוכלי להחליט אם לפנות לערכאות או לועדת האטיקה של הסתדרות רופאי השיניים ולהתדיין לפניהם אם יש לך עילה לכך .