רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

04/01/2002 | 18:40 | מאת: אני

שלום, בעלי הורעל הרעלת גזים כרונית. כשאובחנה הבעיה שלו והופסקה החשיפה לגז המרעיל ביקשנו טיפול מרופא קופת החולים שלנו, שלא ידע מה לעשות איתנו וכל מה שהציע היה לקחת ונטולין כשיש התקפים. באותו זמן אובחן מחסור בB12 אצל בעלי וביקשנו לבדוק מה אפשר לעשות ואם יש עוד בעיות של ויטמינים, הרופא שלח אותנו לדיאטנית שלא ידעה מה לעשות איתנו ובזה נגמר העניין מבחינתו. בעלי סבל מהתקפי אכילה בלתי נשלטים, עלה הרבה ק"ג במשקל ואנו היינו אובדי עצות כי לא היה עם מי לדבר. לא הופננו לנטורופת ואפילו לא דאגו לבדוק את שאר הויטמינים בדמו של בעלי. מבחינתנו התנהגות זו שנמשכה לאורך תקופה היא רשלנות רפואית עם השלכות ועד היום אנחנו נאבקים עם הק"ג העודפים שבעלי עלה אז. לנו אין ידע מקצועי ברפואה ומי שכן יש לו התעלם מאיתנו! יש לציין שהחלפנו קופת חולים בגלל חוסר טיפול זה . האם יש לנו אפשרות לתבוע את הרופא הנ"ל?????

05/01/2002 | 11:31 | מאת:

אנני שלום, תיאור העובדות על ידך מגלה אמנם ניהול רפואי כושל של הטיפול הרפואי. כדי לברר אם יש לך עילה צריך להעתיר את התיק הרפואי ולהתייעץ עם מומחה. מומלץ שתתייעצו עם עו"ד שיש לו ניסיון בתביעות רשלנות רפואית כמו כן רצוי שתעיינו במדריך לנפגע ברשלנות רפואית באתר www.med-law.co.il בהצלחה ובריאות

07/01/2002 | 19:39 | מאת: doctor Cohen

בתור רופא איני מוצא שום קשר בין "הרעלת גזים" וחסר ויטמין B12, לבין אכילת יתר והשמנה. כמו כן אין בדיקת דם שגרתית בקופת חולים המאפשרת בדיקת רמת רוב הויטמינים בדם. יש לי הרגשה כי מוטב לדאוג לאורח חיים בריא ולא למצוא אשמים אחרים בהשמנה, ואיני אומר זאת על מנת להתנצח אלא כדי להועיל לבעלך - לו אני מאחל שנות חיים טובות וארוכות. תמוהה בעיני תשובתו של מנהל הפורום, ואני חושש כי תועלת רבה לא תצמח לאף אחד מתביעה משפטית יקרה ומיותרת. כל טוב - ד"ר כהן

07/01/2002 | 22:34 | מאת:

ד"ר כהן שלום, לא ירדתי לסוף דעתך מה תמוה בתשובתי, האם העובדה כי המטופל לא קיבל את ההסבר לו הוא ראוי ואשר בתשובתך יש ניסיון לברר את הבעיה או שמא תמוה בעיניך כי המטופל זכאי לברר אם יש לו עילה משפטית בדרך שהוצעה לו על ידי. אני תמה דווקא על חוסר הרגישות לזכות של הנפגע לדעת אם הטיפול הרפואי היה נכון בנסיבות.