האם זה יפגום בי?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

27/12/2001 | 07:53 | מאת: דודי

הייתי מעוניין לדעת האם לדעתך אי שירות בצבא עקב פרופיל 21 רפואי עלול לפגום בי בעתיד? כמובן שמבחינה חוקית זה לא אמור לפגום! אבל האם לדעת מבחינות אחרות זה עלול לפגום בי? (כמו למשל קבלה לעבודה). אשמח אם תוכל לתת לי את חוות דעתך בנושא שכול כך מעיק עליי ?

05/01/2002 | 11:07 | מאת:

דודי שלום, אינני בטוח שפנית לפורום הנכון, אולי בפורום רפואה ומשפט יהיה מי שיידע להשיב לך. לפי מיטב ידיעתי הלא מקצועית פרופיל 21 ניתן למי שאינו מתאים לשרת בצה"ל מטעמים נפשיים,ואם כך הרי שעבר רפואי זה עלול לפגוע בך בנסיון להתקשר עם גופים ציבוריים אשר מחוייבים לבדיקת עברך הרפואי בקבלה לעבודה, בקשה לקבל רשיון לנשק, בקשה לקבל רשיון נהיגה ועוד.

05/01/2002 | 13:44 | מאת: דודי

פרופיל 21 יכול להינתן גם מבעיה רפואית ועל כך אני מדבר?

07/01/2002 | 15:37 | מאת: דר ר. ל., עו"ד, לא מנהל פורום

אז כדי להעמיד דברים על דיוקם - פרופיל 21 ניתן בעיקר על בעיות רפואיות קשות - על המון המון המון המון בעיות רפואיות שונות - וגם על בעיות נפשיות. הציבור בכללו מכיר את המושג 21 - לגבי בעיות נפשיות - וזה אולי מה שעלול לפגוע בך - הסטיגמה כביכול. וכאן נכנס האבל. האבל הוא - האם אתה עם 21 - המשכת להתנדב לצבא? או שלא? והאם אתה בוחר במסלול שקשור בכלל לממשלה או למסלול פרטי? כי מה איכפת למישהו אם העורך דין שלו למשל הוא עם פרופיל 21? או הרופא שלו? או סוכן הנסיעות שלו? פרופיל כזה יכול להיות עקב מחלת כליות דם סרטן מעיים ועוד הרבה אחרות. קיצור דבר - אתה יכול להיות איש נפלא עם פרופיל21