רשלנות רפואית בהחייאה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

04/12/2001 | 13:46 | מאת: ענבל

שלום, האם ניתן להעמיד לדין פלילי, בעבירת גרימת מוות ברשלנות, רופא אשר התרשל בביצוע החייאה והחולה מת? הבעיתיות היא בשאלת הקשר הסיבתי, שכן ייתכן שהחולה היה מת גם ללא רשלנות הרופא. ושאלה כללית יותר- האם בכלל מעמידים רופאים בארץ לדין פלילי, שכן קיימת להם הגנת הצידוק המעוגנת בחוק העונשין.

04/12/2001 | 20:05 | מאת: adi

ראי קישור: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=5&i=12004&t=11998 עדי

08/12/2001 | 10:52 | מאת:

ענבל שלום, ההחלטה אם להעמיד לדין רופא בבירה של גרם מוות ברשללנות נתונה לפרקליטות, ומבוססת בין היתר על חומרת העבירה ועל בחינת הראיות ויסודות העבירה. במקרה של רשלנות בפלילים יסודות העבירה זהים ליסודות עבירת הרשלנות במשפט אזרחי שם נבחנת הרשלנות הרפואית ע"פ היסודות הבאים: קיומה של חובת זהירות, הפרת החובה, גרימת נזק וקשק סיבתי בין הפרת החובה והנזק. אם לא מתקיים יסוד הקשר הסיבתי הרי שהפרקליטות תימנע מהגשת כתב אישום. לשאלתך האחרונה למיטב ידיעתי המקרים בהם מוגשים כתבי אישום מצומצמים למקרים של רשלנות רבתי שמעורבים בם יסודות עבירה נוספים. רשלנות רפואית לכשעצמה היא מוגדרת כעוולה אזרחית ומתבררת ככזאת.