האם זו רשלנות?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

28/10/2001 | 17:49 | מאת: דתיה

עברתי לפני -3 וחצי שבועות ניתוח מתיחת בטן. ההחלמה היתה תקינה. לאחר 3 שבועות היה לי חום גבוה וכאבי בטן חזקים. התברר לי שיש לי דלקת בצלקת לרוחב הבטן. קיבלתי 2 סוגי אנטיביוטיקה. לאחר מספר ימים חלה הטבה אך הבטן התנפחה למימדי ענק. היו לי נוזלים בבטן. המנתח ניקז לי אותם החוצה ,וכעת אני בתהליך של ניקוז נוזלים יומיומי. האם כל זה נחשב כרשלנות רפואית או שזה מסוג הדברים שקורים?

29/10/2001 | 15:41 | מאת: טליה

לדעתי הלא-רפואית זיהום בצלקת לאחר ניתוח בטן - קורה לפעמים. הוא יכול להיות רשלנות אם הוא נגרם למשל מזה שלא חיטאו כמו שצריך את המיכשור אבל זה לא הכרחי. יש אנשים שרגישים יותר לזיהומים מחולים אחרים. בכל מקרה - חשוב לברר אם נגרם לך כתוצאה מכך נזק קבוע או שאחרי האנטיביוטיקה והניקוז הכל הסתדר.

29/10/2001 | 21:52 | מאת:

דתיה שלום, אני מתקשה להשיב לך בהעדר פרטים חיוניים אודות הטיפול הרפואי. מכל מקום זיהום לאחר ניתוח הוא סיבוך שכיח, שאם יטופל כדבעי לא יגרם לך נזק לצמיתות. אם הנזק שנגרם לך הוא זמני וחולף הרי שאין לך עילה ברשלנות רפואית.