רשלנות אמיתית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

31/08/2000 | 11:36 | מאת: יפאת

דודתי שברה את רגלה בנפילה לפני ארבעה שבועות. היא נלקחה לביה"ח ומסתבר שהנפילה היתה מאד קשה והרגל נשברה בארבעה מקומות. לרופאים לקח שבוע שלם לנתח את הרגל שלה בגלל שאף אחד לא ידע מה השני החליט, ובינתיים הרגל היתה במצב קשה. הם שלחו אותה בחזרה לביתה לאחר שבועיים שהייה בבית החולים בלי גבס, בלי תרופות. עתה הרגל שלה עם חיידק ועכשיו משחזרה לביה"ח החליטו בית החולים שצריך לתת לה אנטיביוטיקה. אני רוצה לדעת איך אפשר להתלונן על טיפול רשלני וכושל, כאשר הרגל שלה נמצאת במצב כזה שאני לא רופאה אבל אני יודעת שאם האנטיביוטיקה לא תעזור הרגל תלך לאיבוד ויצטרכו לכרות אותה בגלל נמק. הרופא שטפל בה בבית החולים כעס עליה כשהתלוננה על כאבים לאחר שניתחו אותה באיחור רב ושמו לה פלטינות בכל הרגל. כשהתלוננה על כאבים הוא אמר שהיהודים כל הזמן מייללים. אני חושבת ששבועה של רופא להציל חיי אדם לא כוללת חוצפה רשלנות וגזענות.

31/08/2000 | 22:39 | מאת:

יפאת שלום, אכן התיאור שלך את המקרה של דודתך מדאיג מאוד. אין כל הצדקה לאופן הטיפול המוצג ואם אכן אין התייחסות ראויה לתלונות של דודתך, והרגל תזדהם הרי מדובר ברשלנות רפואית. אני מציע לכם בשלב זה של הטיפול לפנות בכתב למנהל המחלקה של המוסד הרפואי שבו מטופלת דודתך, ובו תיאור ההשתלשלות העובדתית, ובקשה כי דודתך תועבר לטיפולו של אורטופד מומחה והתייעצות עם מומחה לכלי דם. העתק מהמכתב רצוי להפנות למנהל ביה"ח ולנציב תלונות הציבור (פרופ' שמעון גליק) במשרד הבריאות - רח' בן טבאי 2 ירושלים. לא נותר לנו אלא לאחל לדודתך רפואה שלמה.

01/09/2000 | 08:49 | מאת: יפאת

אני מודה לך על תשובתך. שבת שלום יפאת